Eurocafe

Portioli

Kafe turke

Brendet e kafes

Kafeja është një ndër pijet më të konsumuara në të gjithë botën. Prodhohet prej kokërrave apo groshëve të thara (pjekura) të kafesë që janë frut i drurit të kafesë.

Fillimisht është e zbuluar dhe konsumuar nga malsorët e Etiopisë në Afrikë në shekullin e IX. Prej aty përmes shteteve të Afrikës Veriore dhe Lindjes së Mesme në shekullin e XV arriti në Persi, Turqi, dhe Amerikë Veriore. Prej këtu kafeja u shpërnda në Itali, e më pas në gjithë Evropën dhe Amerikën. Tani kafeja është një ndër pijet më të preferuara në gjithë botën.

Ndërmarrja jonë prodhon llojet e saja të kafes espresso, kafe turke dhe distribuon kafen e brendit të njohur italian Portioli në regjion.